Oli kulunut jo tovi siitä, kun Harriet ja Markus ensimmäisen kerran näkivät sinisen unelmansa talvisena iltana vuonna 2005. Mielenkiintoinen keskustelu talon omistajan Hiljen vanhan naapurin kanssa, oli herättänyt heissä monia ajatuksia. Hiljaa mielessään he pohtivat asiaa, mutta eivät tohtineet ottaa asiaa toistensa kanssa puheeksi. Molempien mieltä kuitenkin kaihersi tuo vanha kulahtanut talo, jota Siniseksi unelmaksi kutsuttiin.

Myöhään eräänä iltana, kun Harriet keitteli iltateetä ja asetteli pöydälle maistiaisiksi kirsikoita, joita hänen äitinsä oli tuonut mukanaan käydessään Hollannissa, Markus tassutteli hiljalleen keittiöön kannettava tietokone ja pieni paketti mukanaan.

-Mitä tämä nyt on? Harriet tiedusteli ja katseli ihmeissään luimistelevaa miestään. -Oletkos tehnyt pahojasti! Harriet naurahti.

-Eeeen. Olen vain tässä miettinyt. Meillehän taitaa tänään tulla täyteen kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta yhteistä taivalta? Eikö vain? Ajattelin ostaa sinulle lahjan. Ole hyvä, toivottavasti ne on sopivat. Markus sanoi hieman takellellen ja ojensi ruskeaan paperiin käärityn lahjapaketin Harrietille.

Harriet otti paketin selvästi mielissään ja yllättyneenä. -Vai että kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta! Anteeksi rakas, en muistanut ollenkaan. Eihän sinun nyt olisi tarvinut lahjaa.... Harriet avasi varovasti paketin narut ja sieltä paljastui kenkälaatikko. -Oih! Kengät? Harriet huudahti ja avasi nopeasti kenkälaatikon kannen. Voi mitkä ihanuudet sieltä paljastuikaan. Mielettömän kauniit hopeiset juhlakengät. Harriet meni aivan sanattomaksi.

-Mistä sinä tiesit, että olen haaveillut JUURI tällaisista? Markus myhäili tyytyväisenä ja istahti pöytään. -Kyllähän minä nyt olen nähnyt sen tietyn kiillon, mikä sinun silmiisi syttyy kun näet kauniita kenkiä. Olisi minulla vielä yksi toinenkin asia...onko sinulla muuten sitä ihanaa kirsikkamehua, mitä anoppi toi tuliaiseksi tämän kaiken muun kirsikkahömpötyksen lisäksi?

Harriet otti jääkaapista kirsikkamehupullon ja kaatoi Markukselle lasiin aimo lorauksen, koristellen lasin pienellä kirsikkatertulla ja pillillä.

-Noooh? Kertoisitko jo mikä mieltäsi painaa ja mitä ihmettä sinä kanniskelet tuota läppäriä täällä edes takaisin? Ja miksi ihmeessä näytät noin hirveän hermostuneelta?

-Asia koskee erästä ilmoitusta, jonka löysin. Katsoppas. Näyttääkö tutulta?

MYYNNISSÄ

Vanha omakotitalo 90/140n2 makuuhuone, iso tupakeittiö, kylpyhuone ja vintti.

Tontti 4500n2

Kunto:Peruskorjattava

Vapautuu: Heti vapaa

Näyttö: Sopimuksen mukaan

 

Harriet jäi katsomaan ilmoituksen talon kuvaa ihmeissään.

-Sehän on sininen unelma!